Tuintips‎ > ‎

Boomkwekers

 • Biologisch: Kaartje: http://www.bioboomkwekerijen.nl/new/content.php?id=22
 • De Smallekamp Lijkt me biologisch (Wij hanteren strenge milieu regels op het gebied van onkruidbestrijding en beregening. Ook gebruiken wij uitsluitend organische meststoffen ter verbetering van het bodemleven en bodemvruchtbaarheid. Het plantgoed wordt niet met chemische middelen behandeld)
  In 2006 opgericht, gespecialiseerd in het kweken van bijzondere fruitsoorten. Vele soorten Juglans (walnoot). Hiervan hebben we al meer dan 60 verschillende soorten, zowel sier als vruchtrassen. Daarnaast hebben wij ook de Corylus (hazelnoot), Castanea (tamme kastanje) en Carya (pecannoot). Tevens kweken wij de wat meer bijzondere soorten Diospyros (kaki Pruim) en Asimina triloba (prairiebanaan). De Asimina triloba is een zeldzame heester met bruinrode bloemen en eetbare vruchten met een banaanachtige smaak.

 • Fruittuin.com:  webwinkel
  Onze kwekerij is niet groot en ligt midden in de natuur. Wij kweken dus ook natuurvriendelijk.
  Lieveheersbeestjes bestrijden de luis en vogels de rupsen. Er lopen kippen rond, die de grond afscharrelen, om allerlei schadelijke insecten op te eten.
 • De batterijen, in Ochten
  "... uniek in Nederland door zijn enorme assortiment vrucht- en laanbomen. Door de grote zorg die wij moeten besteden aan de opkweek van onze producten en de ongunstige plant omstandigheden in de zomer, kunnen wij niet het gehele jaar voor verkoop geopend zijn. De verkoop van onze producten is van half september tot half mei.... Doordat wij telkens op zoek zijn naar nieuwe, betere, of juist hele oude rassen, is de Katalogus die u in de online winkel vindt, nooit compleet. Kom daarom eens langs ( sept.- mei ) om ons assortiment te bekijken of neem contact met ons op."
 • Fruitlent.nl, in Lent. Particulieren met een website met veel informatie over de eigen vruchtbomen, soms bieden ze ook bomen te koop aan, zoals:
  abrikozen, druivenstokken Ze staan ook op de lentemarkt, 7 mei 2011

Comments