Tuintips‎ > ‎

tuinbak

In mijn voortuin maakte ik een paar bakken zoals hier beschreven: http://www.makkelijkemoestuin.com/

Uit deze site van Jelle (14 jaar!):
Mijn moeder gaf me een boek: Square Foot Gardening: een moestuin-methode uit Amerika die een heel stuk makkelijker was, maar veel meer op bracht. ''Bedankt mam'', zei ik, niet echt overtuigd. Moestuinen konden immers nooit gemakkelijk en niet tijdrovend zijn (als je tenminste niet met vier radijsjes en een verschrikkelijk zuur tomaatje wilt eindigen). Toen ik het boek las bleek het echter wel zo te zijn! Het KAN!


Ik heb een begin gemaakt op 14 mei 2009: mijn eerste bak! (van 4 plankjes, 15 cm hoog tot een bak getimmerd; deze op de stenen gelegd; antiworteldoek er op gelegd). Voor meer commentaar moet je even dubbelklikken op de pijl


Vermiculiet heb ik online besteld: http://www.seedo.nl/vermiculiet-agra-vermiculite-liter-p-854.html, maar later hoorde ik dat iets dergelijks ook in een natuurvoedingswinkel in Nijmegen te koop is.

Tuinturf heb ik niet gebruikt. Het zou de grond te zuur maken, volgens het tuincentrum.

Ik heb het alsvolgt aangepakt: een laag zelfgemaakte compost, daarop de inhoud van een bokashi emmer, daarop potgrond van het tuincentrum (circa 5 liter)

Van bamboestokjes een rastertje gemaakt. Ik had nog één naambordje, daar heb ik nummer 1 op gezet. Toen in schriftje opgeschreven wat ik gezaaid heb.
1: venkel (4) en lollo rosso (1)
2: raapstelen
3: snijbiet
4: radijs en stengelui
5: spinazie
6: snijsla
7: paprika (had ik al voorgezaaid)
8: gele zucchini (had ik ook al voorgezaaid)
 
12 juli: Inmiddels eet ik al volop van de raapstelen. De veldsla at ik en knipte ik kort, maar die 2e groei deed hem geen goed: ik vind hem bitter geworden. De radijs is op, deed het matig. Venkel gaat goed, maar mag nog verder groeien. Spinazie en snijbiet gaan erg goed!

In 2010 ging het nog beter:

 1 mei 2010
 14 mei 2010
 14 september 2010

Subpagina''s (1): wedstrijd
Comments